Waar moet je opletten bij het inschakelen van een websitebouwer?
Een website wordt tegenwoordig gezien als een online visitekaartje. Het is daarom ook niet vreemd om te bedenken dat bedrijven steeds vaker gaan kijken naar een website die er goed uitziet en goed te onderhouden is. Doordat het veel tijd kost en de kennis vaak niet aanwezig is, is het verstandig om naar een websitebouwer te gaan kijken. Voordat je een goede bouwer kunt vinden, moet je ook weten waar je op moet gaan letten. Lees daarom snel verder en ontdek wat er allemaal mogelijk is voor jouw website.
Kijken naar de stijl
Een websitebouwer in Utrecht komt in verschillende varianten. Ieder bedrijf heeft zijn eigen werkwijze en specialisatie, waardoor er ook steeds weer andere websites verschijnen. Dit zie je goed terug bij de websites die op het internet te vinden zijn. Voordat je afspraken gaat maken voor kennismakingsgesprekken bij bijvoorbeeld 2BeFresh moet je daarom ook de portfolio’s van bedrijven bekijken. Afhankelijk van jouw gewenste stijl blijven er dan een aantal websitebouwers over die bij jou gaan passen. Hier kun je een kennismakingsgesprek mee inplannen. Dit gesprek is belangrijk om zoveel mogelijk informatie te vergaren over de werkzaamheden en het gehele traject van de website.
Het kennismakingsgesprek voor een beter beeld
Tijdens het kennismakingsgesprek met de websitebouwer moet je jouw wensen kenbaar maken. Ook kun je hier jouw budget al bespreken. Zo kan de bouwer bekijken of jouw wensen daadwerkelijk bij het beschikbare bedrag aansluiten en wat er allemaal mogelijk is voor jouw nieuwe visitekaartje. Van hieruit kunnen ook de eerste ideeën al op papier komen te staan. Door dit gesprek weet je nog beter of iets bij je past en kun je de vervolgstappen gaan bespreken. Ook bij deze vervolgstappen komen er een aantal zaken kijken waar je rekening mee moet gaan houden.
Overal bij betrokken zijn
Wanneer je een websitebouwer inschakelt moet je goed betrokken worden bij het proces. Het gaat immers om jouw website, waardoor ook alles bij jou moet gaan passen. Het gebruik van kleuren, de huisstijl in het algemeen en de content die aangepast wordt aan de doelgroep. Al deze zaken kunnen nauwlettend in de gaten gehouden worden. Wanneer je het ergens niet mee eens bent, moet je dit kunnen bespreken. Merk je tijdens een kennismakingsgesprek al dat dit bijna niet aan de orde is, dan kun je beter naar een andere websitebouwer uit gaan kijken waar dit wel kan.
De website zelf onderhouden
Tevens moet je bij een websitebouwer opletten dat er een systeem gebruikt wordt waar je zelf ook mee overweg kunt. Het onderhoud van de website moet immers ook gedaan worden en dit wil je niet altijd uitbesteden aan anderen. Wanneer je hier nog helemaal geen kennis van hebt, kan het goed zijn om te weten of een websitebouwer jou daadwerkelijk helpt met de uitleg. Wanneer je overal bij betrokken kan worden en daarbij direct de handvaten krijgt om zelf met de website aan de slag te gaan, weet je zeker dat de content altijd up-to-date is.