skip to Main Content

Ik heb wat veel voorkomende vragen gezien die afkomstig zijn van de gebruikers van internetmarketingmkb.nl en ik zal middels deze FAQ proberen om die vragen het best te beantwoorden.

Wat is online marketing?

Online marketing is meer bekend als internet marketing of digitale marketing. Online marketing is niets ander dan het bereiken van marketingdoelen door het gebruik van internet en gerelateerde digitale technologie.

Wat zijn de voordelen van online marketing?

De online markt blijft telkens groeien en elk jaar komen nieuwe vormen van marketing erbij. Zo neemt de activiteit van internetgebruikers ook toe. Om deze groeiende groep internetgebruikers aan te trekken is het handig om gebruik te maken van online marketing. Bovendien zijn online resultaten makkelijker te meten vergeleken met andere, meer traditionele manieren van marketing. Naast dat is het online mogelijk om gericht een doelgroep te bereiken en last but not least is online adverteren veel goedkoper.

Wat zijn MKB-ondernemingen?

MKB staat voor midden- en kleinbedrijf. MKB is de bedrijfssector waarbij ondernemingen niet meer dan 250 werknemers in dienst hebben. Bijna alle Nederlandse bedrijven vallen onder MKB en slecht een procent van Nederlandse bedrijven valt onder het begrip grootbedrijf met meer dan 250 werknemers.

Zijn er ook nadelen van online marketing?

Ja, online marketing kent ook zijn negatieve kanten net als alles anders. Online marketing kan heel veel van je tijd vergen. Minstens 60 % van online marketeers besteden minimaal 6 uren aan activiteiten die gerelateerd zijn aan online marketing. Dat is al een kwart van je dag, je zal je dagen dus heel nauwkeurig moeten plannen om tijdverlies te voorkomen. Een derde deel van online marketeers beweert dat zij meer dan 11 uren per dag online activiteiten moeten verrichten. Het zal je dus niet veel kosten op financieel gebied, maar je tijd zal wel sterk geïnvesteerd moeten worden.

Naast het feit dat online marketing veel tijd van jou zal opeisen is het ook bekend dat online marketing vaak aanleiding geeft tot negatieve reacties.online marketing zal heel veel mensen aantrekken binnen een bepaalde doelgroep. Het enige probleem hiermee is dat niet een ieder positief zal reageren op jouw werk. Er zullen negatieve reacties zijn die vaak afkomstig zijn van mensen die vinden dat jouw werk hun op een of ander manier onrecht heeft gedaan. Er bestaan ook trollen die gewoon for the fun een negatieve reactie zullen plaatsen, omdat het iets leuks is voor hen.

Is online marketing relevant?

Ja, online marketing is nog steeds relevant en het zal relevant blijven voor de voorzienbare toekomst. Wij leven in een tijd dat gedomineerd wordt door technologie en digitaal actief zijn wordt van elke persoon en organisatie verwacht. De technologie verandert steeds en avanceert met de dag. Daarom is het nodig om op de hoogte te blijven van al deze verandering door het gebruik van tools zoals online marketing. Dit was het voor de FAQ. Ik hoop dat enkele van jouw vragen zijn beantwoord.

Back To Top