skip to Main Content

Een beginnersgids voor SEO-tips 

freelance online marketeerAls je als ondernemer op zoek bent naar meer zichtbaarheid online, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van SEO (Search Engine Optimization). Het is het proces van het optimaliseren van de inhoud van je website, zodat zoekmachines zoals Google die kunnen vinden en hoger in de zoekresultaten komen te staan. Maar waar moet je beginnen? Hier zijn enkele basis SEO-tips van een zoekmachine marketing specialist die je helpen om je site op te laten vallen. 

Onderzoek je Trefwoorden 

Trefwoorden zijn woorden of zinnen die mensen gebruiken als ze online naar iets zoeken, en ze zijn een belangrijk onderdeel van SEO. Als je onderzoek doet naar trefwoorden die met je product of dienst te maken hebben, kun je ze in de inhoud van je website verwerken, zodat zoekmachines ze herkennen en mensen naar je site leiden. Als je bijvoorbeeld een schoenenwinkel hebt, dan kun je trefwoorden als “schoenen”, “schoeisel” en “sneakers” gebruiken in je websiteteksten. 

Maak inhoud die relevant en van hoge kwaliteit is 

Als je eenmaal de trefwoorden voor je bedrijf hebt vastgesteld, maak dan inhoud op je website die relevant is voor die trefwoorden. Dit betekent het schrijven van blogberichten, het maken van webpagina’s met productbeschrijvingen, en het maken van video’s of podcasts over onderwerpen die te maken hebben met wat je doet. De inhoud moet ook van hoge kwaliteit zijn – geen pluisjes hier! Zorg dat het nuttig en informatief is voor lezers die op zoek zijn naar antwoorden of oplossingen met betrekking tot hun zoekopdrachten. 

Optimaliseer inhoud voor mobiele apparaten 

In het huidige digitale tijdperk bekijken veel mensen informatie vanaf hun smartphone of tablet in plaats van vanaf een desktop computer. Je website moet geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten – wat betekent dat hij er goed uit moet zien op elk schermformaat – om meer potentiële klanten te bereiken. Zorg er bovendien voor dat al je afbeeldingen gecomprimeerd zijn, zodat ze zelfs op langzame verbindingen snel laden.  

Conclusie: 

SEO is een essentieel onderdeel om online op te vallen en het verkeer en de conversies op je website te verhogen. Door deze eenvoudige SEO-tips van een freelance online marketeer te volgen – zoekwoorden onderzoeken, inhoud van hoge kwaliteit maken die met die zoekwoorden te maken heeft, en inhoud optimaliseren voor mobiele apparaten – kun je snel resultaten gaan zien als meer kijkers je website vinden via organische zoekopdrachten op Google of andere zoekmachines. Met een beetje inspanning vooraf kan de beloning enorm zijn!

Bron afbeelding door Myriam Jessier on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top