skip to Main Content

Waarom online marketing bureau inhuren?

MarketingOnline marketing kan worden gedefinieerd als een reeks acties en strategieën die worden gebruikt en ontworpen voor de digitale omgeving op basis van de doelstellingen van de onderneming, of deze doelstelling nu het genereren van verkoop is, het creëren van autoriteit over een bepaald onderwerp, het verbeteren van de relatie met de klant, enz.

Dit alles via virtuele platforms, volgens strategieën voor een geïntegreerde en geplande toepassing. Weet je hoe je een digitale marketingstrategie voor jouw bedrijf opzet? Bekijk hieronder de tips die we hebben voorbereid.

 1. Planning en strategie

  Het is niet genoeg om alleen maar een bericht op sociale netwerken te plaatsen, trouwens, heb je er ooit over nagedacht welk netwerk het beste is voor jouw bedrijf? Er is niet alleen Instagram en Facebook, het is nodig om een analyse te doen om te begrijpen waar jouw publiek zich bevindt en te investeren in het juiste netwerk, met de juiste communicatie. Als het op digitale marketing aankomt, moet alles grondig worden doordacht.

  Deze acties worden ondernomen na het opstellen van een plan, dat moet worden afgestemd op de doelen die je wilt bereiken, en pas daarna wordt de strategie in praktijk gebracht met het oog op het welslagen van de resultaten.

 2. Branding, visuele identiteit en persona

  Digitale netwerken zijn de etalage van jouw bedrijf en het is via deze dat klanten de eerste indruk krijgen van jouw product of dienst. Daarom zijn de concepten van dit onderwerp belangrijk.

  De kleuren, formaten, letters, alles moet goed doordacht zijn binnen een merkstrategie en visuele identiteit die gekoppeld is aan het doel dat je wilt bereiken, niets van dit alles wordt voor niets gedaan. Daarnaast zijn er ook nog een Buyer Persona en een Brand Persona die niet vergeten mogen worden.

 3. Het meten van resultaten

  Resultaten, heb je er over nagedacht?
  Hoe volg je de resultaten van de digitale netwerken van jouw bedrijf op? Hoe bepaal je welke en hoe analyseer je de gegevens? Hoe ken je je publiek? Hoe weet je of je doel wordt of is bereikt? Het antwoord is: KPI’s!

  Het is gebruikelijk dat de term “metrics” veel opduikt als het gaat om sociale netwerken en digitale marketing, maar de indicatoren gaan verder dan digitale netwerken, ze analyseren de prestaties van de strategie als geheel (op basis van de doelstelling) en verschijnen in de laatste fase van de planning.

  In de wereld van vandaag heeft iedereen begrepen dat om gezien te worden het noodzakelijk is om op sociale netwerken aanwezig te zijn, maar dit moet niet zomaar gebeuren, vooral niet als het om jouw bedrijf gaat, en een online marketing bureau dient juist om op een professionele manier alle behoeften van sociale netwerken uit te voeren.

Bron: ROIpartners

Bron foto door Darlene Alderson via Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top