skip to Main Content

Wat zijn domeinnamen? En welke extensie is het beste voor jouw bedrijf?

Wanneer je een website of webshop bouwt, heeft deze een domeinnaam nodig. Zonder een goede domeinnaam, kunnen je (potentiële) klanten je niet vinden en zal je ook minder bekendheid opbouwen. Een pakkende domeinnaam zorgt voor meer naamsbekendheid en laat je doelgroep precies weten wat ze van je onderneming of merk mogen verwachten. Kortom, de domeinnaam blijkt belangrijker dan je in eerste instantie zou denken. Ben je een beginnend ondernemer en wil je graag weten wat een domeinnaam inhoudt en uit welke verschillende domeinen je allemaal kunt kiezen? Dan is deze blog zeker interessant voor je.

Wat is de definitie van een domeinnaam?

Een domeinnaam bestaat uit een deel van de url van een website of webshop. De domeinnaam maakt het voor de mensen die je onderneming online op willen zoeken mogelijk om bij je specifieke website of webshop uit te komen. Er is een mooie vergelijking die direct duidelijk maakt wat een domeinnaam nou precies is. Je kunt de domeinnaam van je website of webshop als een woonadres zien, waarna de url je helpt om de juiste route naar het adres te nemen. Daarnaast kun je de domeinnaam die je kiest ook aan een e-mailadres koppelen, zodat alles dezelfde naam krijgt en dit meer duidelijkheid voor (potentiële) klanten schept.

Wanneer je voor een makkelijk te onthouden domeinnaam kiest, die ook nog eens aan je onderneming of merk gekoppeld zit, kun je in razendsnel tempo naamsbekendheid opbouwen. Zeker als jij je website of webshop door middel van advertenties op Google of andere zoekmachines en socialmedia-platformen meer aandacht biedt. Wanneer je meer naamsbekendheid hebt, zal mond-tot-mond-reclame ook erg waardevol zijn.

Uit welke verschillende domeinen kun je kiezen?

Wanneer je een domeinnaam registreert, kun je uit verschillende domeinen kiezen. Het is aan te raden om voor een nl domein te gaan op het moment dat je vooral Nederlandse klanten naar je website of webshop wilt leiden. Heb je de intentie om internationaal door te breken? Dan is een .com domein of zelfs een .online domein precies wat je nodig hebt. Zorg er dus voor dat je eerst duidelijk voor ogen hebt, wat je met je website of webshop wil bereiken. Vind je dat nu nog lastig? Dan is er ook de mogelijkheid om meerdere domeinen te registreren. Claim alvast je. nl, .com en .online domein, zodat iemand anders ze in ieder geval niet in gebruik kan nemen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top