skip to Main Content

Een secretaresse inhuren voor je bedrijf

Als je ondernemer bent dan komen er ook veel administratieve taken op je af. Facturen versturen, orders bevestigen, offertes opstellen en aan klanten sturen. En niet te vergeten het beantwoorden van de telefoon en e-mail. Als jij je volledig wilt focussen op je bedrijf om dit goed te laten lopen en te laten groeien, dan is het een prima idee om een freelance secretaresse in te huren. Zij kan je ondersteunen bij allerlei administratieve en representatieve taken. Ze zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt, zoals een echte duizendpoot dat kan.

Een betrouwbare freelancer inhuren

Als je geen vacature hebt voor een fulltime of parttime secretaresse, maar je wilt wel goede ondersteuning, dan kun je een beroep doen op freelancers. Dit zijn ervaren secretaresses die hun diensten aanbieden aan verschillende bedrijven. Het grote voordeel is dat ze flexibel inzetbaar zijn omdat je ze in principe per uur kunt inhuren. Wil jij bijvoorbeeld dat je bedrijf telefonisch bereikbaar is voor klanten tussen 8.00 en 10.00 uur dan kun je voor deze uren een secretaresse inhuren. Zij neemt de telefoon aan, noteert offerteverzoeken en opdrachten en geeft dit vervolgens aan je door zodat je ermee aan de slag kunt.

Een goede secretaresse is soms lastig te vinden

Als je als ondernemer op zoek bent naar een goede secretaresse dan is dat soms erg lastig. Ze moet van vele markten thuis zijn, en weten hoe ze als gastvrouw en vertegenwoordiger van jouw bedrijf moet optreden. Daarnaast heeft de secretaresse een vertrouwenspositie. Ze weet vaak heel veel van het bedrijf en die informatie moet bij haar in goede handen zijn. Je moet erop kunnen vertrouwen dat ze hier op een goede manier mee omgaat. Als het je niet lukt om via normale werving een goede secretaresse te vinden dan kun je een beroep doen op een bureau dat je aan een ervaren freelance secretaresse kan helpen. Steeds meer secretaresses willen afwisseling in hun werk en kiezen er daarom voor om als freelancer aan de slag te gaan.

Freelance secretaresse, iets voor jou?

Als je al een aantal jaren als secretaresse aan het werk bent en je bent toe aan een nieuwe uitdaging dan kun je er ook voor kiezen om als zelfstandige aan de slag te gaan. Je hebt dan alle vrijheid en kunt werken waar en wanneer je wilt. Wil je een paar weken vrij? Geen probleem, je kunt dit gewoon doorgeven aan het bureau dat je opdrachten regelt of aan je opdrachtgever. Natuurlijk vinden ook opdrachtgevers die met freelance secretaresses werken het wel fijn als ze vooraf weten waar ze aan toe zijn voor wat betreft je beschikbaarheid. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back To Top